دستور العمل اعطای جایزه "پژوهش های کاربردی دکترحسین محسنی"

کلّيات

نظر به نقش ماندگار جناب آقای دکتر حسین محسنی در انجام پژوهش های کاربردی و تثبیت و ارتقاء ارتباط صنعت برق و دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اعطای جايزه­اي را با عنوان "جايزة پژوهش های کاربردی دکتر حسین محسنی" به تصویب رسانده است. دکتر حسین محسنی در طي حدود چهار دهه خدمت، با تاسیس موسسه پژوهشی فشارقوی الکتریکی، تاسیس و تجهیز آزمایشگاه های متعدد آموزشی و پژوهشی، ارائه خدمات مشاوره فنی به مجموعه گسترده ای از شرکت های وابسته به وزارت نیرو و مراکز خصوصی، ارتباط متقابل و سازنده با دانشگاه ها و موسسات آموزشی و صنعتی خارج از کشور، نگارش کتاب­های آموزشي و مرجع مهندسی فشارقوی الکتریکی و تربیت مهندسین و اساتید مجرب، نقش به­سزائي در توسعة پايدار مهندسي برق در سطح کشور و خودکفایی صنعت برق ایران ايفاء کرده­اند.

"جايزة پژوهش های کاربردی دکتر حسین محسنی" در جهت

• کسب مهارتِ طراحی و ساخت با توجه به روش جدید آموزش مهندسی CDIO*
  • تقویت آزمایشگاه های دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
  • تقویت همکاری بین دانشگاه و صنعت
  • گسترش کار گروهی و بین رشته ای

به آن­ دسته از دانشجویان یا دانش آموختگان کارشناسی دانشگاه تهران تعلق خواهد گرفت که بصورت گروهی و بین رشته ای پروژه ای شاخص (که می تواند پروژه کارشناسی باشد) در زمینه مهندسی برق با تکیه بر جنبه ساخت و فن آوری به انجام رسانده باشند.

جايزة مذکور براساس ارزيابي و تشخيص کميتة داوران اين جايزه، سالانه (از سال 1394) حداکثر به سه گروه از دانشجویان یا دانش آموختگان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با برجسته ترين عملکرد پژوهشی کاربردی در زمینه مهندسی برق با تکیه بر جنبه ساخت و فن آوری اعطاء خواهد شد.

در این دستورالعمل، منظور از پژوهش کاربردی پژوهشی است که نتایج حاصل از آن در رفع نیازها و حل مشکلات جامعه بکار ‏می آید و یا در جهت تجهیز آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر باشد. ‏

شرایط اعطای این جایزه و ترکيب اعضاء کميتة داوران جايزه در ادامه این دستورالعمل آمده است. حمایت مالی این جایزه از سوی"دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران" و از محل درآمدهای موسسه پژوهشی فشارقوی الکتریکی خواهد بود.

اهداف

"جايزة پژوهش های کاربردی دکتر حسین محسنی" جایزه­ای است برای تقدیر از دانشجویان یا دانش آموختگان سطح کارشناسی دانشگاه تهران که همت و تلاش مضاعفی در جهت انجام پژوهش های کاربردی گروهی در زمینه مهندسی برق با تکیه بر جنبه ساخت و فن آوری نشان داده اند. اهداف کلی اعطای این جایزه عبارت­اند از:

• قدردانی از زحمات دانشجویان فعال در مسایل پژوهشی مهندسی و ساخت که به صورت گروهی از گرایش ها یا رشته های مختلف فعالیت می کنند،
  • ارتقای جایگاه پژوهش های کاربردی در مهندسی برق ‏و تشویق تلاش­گران در این زمینه برای بالا بردن کیفی فعالیت­های پژوهشی و فناوری در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر،
  • تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت.

این جایزه در زمینه پژوهش های کاربردی به واجدین شرایط مندرج در ذیل اعطا می­شود.

شرایط "جايزة پژوهش های کاربردی دکتر حسین محسنی"

احراز کلیه شرایط زیر جهت دریافت این جایزه الزامی است:

• دانشجوی دانشگاه تهران یا دانش آموخته سطح کارشناسی دانشگاه تهران ‏در همان سال اعطای جایزه،
  • انجام پروژه به صورت گروهی (2 نفره و بیشتر) از گرایش ها یا رشته های مختلف در زمینه پژوهش های کاربردی مهندسی برق و با تکیه بر جنبه ساخت و فن آوری،
  • حضور حداقل یک دانشجو یا دانش آموخته سطح کارشناسی مهندسی برق قدرت در گروه،
  • تکمیل فرم درخواست توسط گروه متقاضی یا نماینده ایشان طبق برنامه زمانبندی اعلام شده در فراخوان هر سال،
  • ارائه گزارش کتبی و محصول نهایی پروژه طبق برنامه زمانبندی اعلام شده در فراخوان هر سال.

کمیته داوران:

• کمیته داوران دایمی بوده و شامل جناب آقایان دکتر شاهرخ فرهنگی، دکتر امیرعباس شایگانی، معاون آموزشی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، مدیر گرایش قدرت و یک نفر از صنعت برق (به تشخیص و دعوت سایر اعضای کمیته) می باشد.

• تغییر اعضای کمیته دایمی داوران با تایید هیات رئیسه دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر امکان پذیر خواهد بود.

• در صورت صلاحدید کمیته داوران جهت تسریع فرآیند داوری، ایشان می توانند از نظرات گروهی از دانشجویان دکتری برای مرحله مقدماتی داوری استفاده نمایند.

• در صورت صلاحدید کمیته داوران، ایشان می توانند از دیگر اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر جهت داوری پروژه ها دعوت نمایند.

• در صورت صلاحدید کمیته داوران،ایشان می توانند برای متقاضیان جلسه ارائه شفاهی هماهنگ نمایند.

• جهت ایجاد وحدت رویه در فرآیند داوری، کمیته داوران می توانند دستورالعمل ارزیابی پروژه ها را در طی جلسات خود تدوین نمایند.

جزئیات "جايزة پژوهش های  کاربردی دکتر حسین محسنی"

• دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر هر ساله طی فراخوانی از دانشجویان و دانش آموختگان آن سال برای شرکت در این رقابت دعوت نموده و شرایط را به اطلاع ایشان خواهد رسانید.
  • برگزاری مراسم با میزبانی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در آذر ماه هر سال مصادف با هفته پژوهش خواهد بود.
  • آخرین مهلت تکمیل فرم درخواست و تحویل گزارش پروژه و محصول نهایی 30 ام مهرماه هر سال خواهد بود.
  •   جایزه شامل لوح یادبود به امضای ریاست دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دکتر حسین محسنی و یک سکه تمام بهار آزادی به هر گروه از برندگان خواهد بود.
  •      پس از اعطای جوایز، کلیه گزارشات و محصولات متقاضیان به آنان عودت داده خواهد شد.
  •   تغییر این دستورالعمل با تائید هیات رئیسه دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر امکانپذیر خواهد بود.